"IGNORISALA SAM SIMPTOME KAD SAM SE VRATILA SA ODMORA": Da je zakasnila koji minut u bolnicu DOČEKAO BI JE HOROR
Ilustracija, Foto: dani 3315 / Panthermedia / Profimedia

JEZIVO

"IGNORISALA SAM SIMPTOME KAD SAM SE VRATILA SA ODMORA": Da je zakasnila koji minut u bolnicu DOČEKAO BI JE HOROR

Studenkinja skreće pažnju na simptome koji ukazuju na užasnu bakterijsku infekciju.

Objavljeno:

Klaudija Gil imala je svega 18 godina kada je opasna bakterija napala njen organizam. Dve godine nakon toga studenkinja upozorava sve da obrate pažnju na simptome sa kojima se ona susrela.

Nakon odmora u Kvinslednu (Australija), Klaudija je osećala užasan umor, dok su njene uši bile jako osetljive na spoljašnje zvukove. Jednostavno u glavi joj je odzvanjalo. U jednom trenutku vrat joj se ukočio, počela je da povraća i ubrzo se onesvestila.

Ubrzo su je prevezli u bolnicu gde su joj lekari ustanovili da ima potencijalno smrtonosnu bakterijsku infekciju, tačnije meningkok tipa B. Da je samo malo kasnije došla u bolnicu, verovatno bi bila mrtva, rekli su joj doktori.

 Nakon toga želela je ostalima da skrene pažnju na simptome.
Nakon toga želela je ostalima da skrene pažnju na simptome.foto: Francesco Santalucia / Panthermedia / Profimedia

"Brzo je naišlo, bilo je strašno", rekla je Klaudija koja je provela pet dana u bolnica, a zatim nekoliko nedelja odmorajući kod kuće. Nakon toga želela je ostalima da skrene pažnju na simptome.

Kladuija je dobila samo manji osip, koji obično bude kasniji simptom često povezan sa meningokokom. Osip je pratio povećanu osetljivost na svetlost i zvuk, ukočenost vrata, mučninu, ukočenost leđa, povraćanje, a zatim potpuno ukočeno telo i glavobolje.

Meningokok je vrsta bakterije koja može da dospe u krvotok i izazove trovanje krvi. I u našim krajevima je takođe zastupljena serološka grupa meningoka B. Pad imuniteta, prethodna virusna upala gornjeg respiratornog trakta može da dovede do prelaska menigokoka u krvotok. Najveći rizik predstavlja nastanak meningitisa.

Meningitis je upala meninga, zaštitnih membrana koje obavijaju mozak i kičmenu moždinu, koje su opšte poznate kao moždane opne. Upalu može prouzrokovati infekcija virusom, bakterijom, ili drugim mikroorganizmima, i ređe određenim lekovima. Meningitis može biti opasan po život zato što je upala blizu mozga i kičmene moždine, te se ovo stanje klasifikuje kao urgentno u medicini. piše Stetoskop.info

BONUS VIDEO:

02:00

BILA SAM U 4. STADIJUMU RAKA PLUĆA, O DRŽAVNOM TROŠKU SAM UZELA TERAPIJU Pacijentkinja i doktor diskutuju o inovativnim lekovima

(Espreso / Mondo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.